TwitterFacebookRss

Spašavanje trudnice sa Risnjaka

 

 

U srijedu 22.05.2013., u 16:40 sati, na dežurni telefon HGSS-a Delnice stigla je dojava  od strane N.P. Risnjak  da se u planinarskom domu na Risnjaku nalazi njemačka državljanka M.L.(31.god) u 6.mjesecu trudnoće s bolovima u predjelu trbuha.

 

S obzirom na ozbiljnost situacije i mogućih posljedica pokrenuta je akcija s ciljem što bržeg transportiranja trudnice s Risnjaka do šumske pristupne ceste.

 

U akciju je krenulo 10 spašavatelja HGSS Delnice koji su preko Gornjeg Jelenja u vrlo kratkom roku stigli u planinarski dom na Risnjaku.

Pregledom našeg liječnika ustanovljeno je da djevojka nema  težih simptoma s obzirom na njezino blaženo stanje ali zbog  iscrpljenosti i laganog šoka koji se pojavio uslijed bolova u predjelu trbuha odlučeno je da se izvrši transport djevojke do pristupne ceste gdje će je preuzeti hitna pomoć koje je prethodna pozvana posredstvom 112.

 

Transport je izvršen marinerovom nosiljkom u preporučenom položaju za trudnice od planinarskog doma do pristupne ceste , kod“ bukve“, u vrlo kratkom roku ali ipak s velikom dozom nježnosti s obzirom na stanje djevojke.

 

U 20:10 sati, spašavatelji su predali djevoku ekipi hitne pomoći koja je pregledom ustanovila da je djevojka stabilno i da nije potrebno bolničko lječenje te su djevojku i njezinu pratnju spašavatelji vozilom HGSS-a odvezli do njihovog smještaja u Crnom Lugu.

Time je završila još jedna u nizu „zanimljivih“ akcija HGSS-a stanice Delnice.

IMG_3178

«
»
Emergency call 112!