TwitterFacebookRss

Na području Čabra spašena beračica gljiva

Sinoć su članovi HGSS Delnice iz šume spasili ženu koja se ozlijedila berući gljive u šumi.

tn_gallery_large_1381407209-slika-1785-1 tn_gallery_large_1381407209-slika-1785-2

U ponedjeljak, 7. listopada u večernjim satima od Županijskog centra 112 došla je dojava o unesrećenoj ženi u blizini sela Sokoli na čabarskom području. Odmah po dojavi formirana su dva tima spašavatelja. Prvi su bili već na terenu, u povratku sa speleo istraživanja jama u Mrkopaljskom kraju. Drugi tim je formiran u Delnicama, opremljen marinerom i vakuum madracem.Po dolasku na teren, mještani sela Sokoli organizirali su pratnju do mjesta nesreće. Ozlijeđena se prilikom branja gljiva pokliznula, pala te ozlijedila skočni zglob lijeve noge nakon čega više nije mogla hodati. U trenutku dolaska liječnika HGSS-a uz unesrećenu je bio tim hitne pomoći iz Čabra s medicinskim tehničarom. Nakon pregleda liječnika Stanice, unesrećena je premještena u marinerova nosila.

Usporedno s time, ostali spašavatelji su postavili galender u dužini od stotinu metara, te sidrište za kosi transport marinera. Mjesto ozljede je bila južna padina Sokolskih stijena s vrlo strmim i sklizavim dijelovima.

tn_gallery_large_1381407209-slika-1785-3

Nakon sat vremena transporta unesrećena je predana timu hitne pomoći. Spašavatelji su krenuli u raspremanje opreme i povratak u bazu Stanice Delnice oko 23 sata. U akciji je sudjelovalo 11 pripadnika Stanice.

«
»
Emergency call 112!