TwitterFacebookRss

Dežurstvo Stanice Delnice na treking utrci po ekstremnim uvjetima

U subotu, 23.11.2013. nekoliko članova HGSS Stanice Delnice dežuralo je na treking utrci Kvarner Istra Treking Adventure u organizaciji HPD Bijele stijene iz Mrkoplja.

treking1treking2

Na treking utrci sudjelovalo je ukupno 28 natjecatelja koji su tvorili 14 dvočlanih timova. Dva člana koja su sudjelovala u utrci bili su iz Stanice Delnice, a to su Siniša Rudolf te Jeton Toni Spahija. Siniša se sa kolegom Zlatkom plasirao na ukupno drugo mjesto.

treking4

Utrka je kretala iz najvišeg naseljenog mjesta Begovog Razdolja te se nastavljala na vrh Bjelolasice gdje je bila jedna od kontrolnih točaka. Od vrha trebalo je doći do sljedeće točke gdje je bila živa kontrola te zatim do planinarske kuće Jančarica. Na Jančarici je natjecatelje dočekalo kuhano vino te čaj nakon čega su se trebali uputiti natrag put Begovog Razdolja.

treking5

 

Sa samim startom natjecatelja pred njih su bili postavljeni ekstremni uvjeti koje je stvarao gust i mokar snijeg koji je konstantno padao. Na vrhu Bjelolasice dočekali su ih nameti snijega od 70-ak centimetara, dok je na Jančarici visina snijega dosezala oko 30 centimetara.

treking3IMAG0232

 

 

Uza sve nedaće i zbilja ekstremne uvjete svi su natjecatelji uspješno završili utrku.

«
»
Emergency call 112!